Turković održala online brifing s diplomatama o koronavirusu u BiH

Radiosarajevo.ba
Turković održala online brifing s diplomatama o koronavirusu u BiH
Foto: MVP BiH / Brifing ministrice Turković

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković održala je online brifing sastanak s predstavnicima 55 ambasada i međunarodnih organizacija u BiH.

Kako je saopćeno iz MVP, na brifingu ih je obavijestila o tekućim pitanjima vezanim za pandemiju novog soja koronavirusa (COVID-19) u BiH, te informisala o radu, aktivnostima i planovima kriznog štaba MVP.

Prisutne diplomate je upoznala i o tome da je nedavno otvorena dežurna (24/7) telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa: emergency@mvp.gov.ba, za komunikaciju i podršku bh. građanima koji se trenutno nalaze u inostranstvu, te stranim državljanima koji borave u BiH. 

"Uslijed velikog broja poziva i obraćanja naših građana s pitanjima koja nisu u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH, podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH", ističu iz MVP.

Bh. državljane i državljane sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, koji imaju pitanja u vezi s poduzetim mjerama i stanju u BiH mole da se obrate našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVP BiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovno ažurira.

Ovakav način organizacije brifinga sa diplomatama pozdravio je, između ostalih, Matthew Field, britanski ambasador u BiH, nazvavši ga sjajnom inicijativom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije