Turistička zajednica KS objavila javni poziv za dodjelu djela sredstava

Radiosarajevo.ba
Turistička zajednica KS objavila javni poziv za dodjelu djela sredstava
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID – 19), a u cilju pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza.

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica KS ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije 150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.

Javni poziv i obrasce za prijavu možete preuzeti sa web stranice Turističke zajednice KS, kategorija Javni pozivi: www.visitsarajevo.ba i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo: www.mp.ks.gov.ba, saopćeno je iz kantonalne Turističke zajednice.

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Turistička zajednica KS će po okončanju javnog poziva, objaviti listu subjekata, kojima su dodjeljena sredstva, na stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije