Turci grade aerodrom i golf terene u Skender-Vakufu, spremni uložiti milijarde

Radiosarajevo.ba
Turci grade aerodrom i golf terene u Skender-Vakufu, spremni uložiti milijarde

Turci imaju namjeru graditi aerodrom i golf terene u Skender-Vakufu i u sklopu Eko zone Korićani-Vlašić spremni su da ulože vrtoglavih 4,2 milijarde eura, piše ATV.

Uz aerodrom sa pistom dugom 1300 metara i helikopterskim servisom, predviđeno je da se, uz uobičajenu putnu infrastrukturu, unutar još neizgrađenog kompleksa, gosti i domaćini kreću gondolama i liftovima.

Mještani kažu da su investitori bili na terenu i da su im svašta obećali.

Na spisku  želja nalazi se odvojeni studentski i penzionerski grad, pa i svojevrsni “Grad kraljeva”, koji će se graditi od kamena, u stilu srednjovjekovne tvrđave. Čak i Akva park, pa i moderni ski centar. To je potvrdio i načelnik ovog grada nadomak Banje Luke.

Uz hotele i toranj-vidikovac, u planu je izgradnja Kliničkog i rehabilitacionog centra. Pošto je granica sa Federacijom blizu u projekat će, ako se uopšte realizuje, biti uključene općine Travnik i Kneževo, ali i Vlade Federacije i Republike Srpske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije