Tunel spasa: Obilježena tužna godišnjica masakra

Radiosarajevo.ba
Tunel spasa: Obilježena tužna godišnjica masakra
Foto: Press služba KS / Godišnjica masakra kod Tunela spasa

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena dopredsjedavajućom Skupštine KS Smiljanom Viteškić, položila je danas cvijeće kod „Tunela spasa“, tačnije kod Spomeničkog kompleksa – Ratnog tunela D-B, povodom obilježavanja 25. tužne godišnjice masakra.

Tog kobnog dana, od ispaljene minobacačke granate, poginuli su Aziz Fejzić, Zdravko Klačar, Bećir Kovačević, Fahrudin Kurtović, Mensur Smajić, Semir Smajić, Rasema Subašić, Vahid Šalaka i Staka Šarenac, dok je 12 naših sugrađana ranjeno.

Prisutni su se prisjetili da je Tunel Dobrinja-Butmir bio jedina poveznica opkoljenog Sarajeva s vanjskim svijetom.

Naglašeno je da su stanovnici Butmira svojim životima branili naselje kako bi tunel opstao, a samim tim i život u Sarajevu.

I ovoga puta su nevini građani, civili stradali u pokušaju da sebi osiguraju neophodnu hranu i lijekove, a kojih je tada u Sarajevu bilo minimalno.

Cvijeće na spomen obilježje položile su i delegacije Općine Ilidža i predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije