Tuga u Sarajevu: 40-godišnji Ajdin Bašić izgubio je bitku s koronom

8
Radiosarajevo.ba
Tuga u Sarajevu: 40-godišnji Ajdin Bašić izgubio je bitku s koronom
Facebook / Ajdin Bašić

Ajdin Bašić (40), uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu, preminuo je od posljedica COVID-19, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba. 

Iz Druge gimnazije su se emotivno oprostili od uposlenika koji je tu proveo 17 godina radnog vijeka. 

"Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri duh Druge gimnazije. Bio je to čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije u dnu hodnika na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve: direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke  ̶  jednom riječju za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo  kome ćemo se obratiti Ajdinu", navedeno je na Facebook stranici Druge gimnazije. 

Doprinose je dao u svim segmentima rada škole svojim nesebičnim trudom i zalaganjem, dodaje se u Facebook objavi. 

"Ajdin nije samo održavao računarsku opremu, što mu je bio osnovni zadatak, već je i radio mnoge druge poslove: održavao web stranicu škole, pomagao u nabavci opreme za školu, dijelio pribor učenicima i profesorima, učestvovao u radu komisija i odbora. Poseban pečat ostavio je u organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora. U njegovu kancelariju uvijek se moglo doći po pomoć, savjet ili razgovor, tek onako, drugarski uz kahvu. Ostat će upamćen kao vrijedan radnik, odan i beskompromisan saradnik, a najviše kao drug, prijatelj i Čovjek", napisali su iz Druge gimnazije.

Brojne kolege i učenici škole posljednji put se opraštaju od Bašića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije