Trivić: "Pobrkali ste pojmove jedinstvo i jednoumlje"; Dodik: "Ti si balavica"

Radiosarajevo.ba
Trivić: "Pobrkali ste pojmove jedinstvo i jednoumlje"; Dodik: "Ti si balavica"

Jelena Trivić, zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini RS, rekla je da SNSD-ovi zastupnici nisu podržali deklaraciju SDS-ovog Nebojše Vukanovića o statusu Srba i SPC u Crnoj Gori, prenosi BNTV.

"Ovo je čisto partijašenje. Ovo nije tema na kojoj se treba partijašiti galamom", rekla je Trivić u obraćanju na posebnoj sjednici NSRS.

Upitala je šta je sa Sretenjskom deklaracijom koju je Milorad Dodik, član Predsjedništava BiH najavio, a koja je trebala da se donese u okviru specijalnih paralalenih veza sa Srbijom.

"Toliko ste stvari najavili i odustalli od njih da to čovjek ne može da pobroji. Srpsko jedinstvo?! Vi ste pobrkali termin jedinstvo i jednoumlje. Razdvojite jedinstvo od jednoumlja. To Vam savjetujem, biće bolje za vas", kazala je Jelena Trivić.

Potom je Dodik izašao za govornicu i Jelenu Trivić nazvao "balavicom".

Podsjetimo, u Banjoj Luci je u toku Posebna sjednica Narodne skupštine RS, a na dnevnom redu je samo jedna tačka - Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenih na 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Riječ je o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije