Kako je Jelena Trivić odbrusila Miloradu Dodiku u NSRS: Ti si kriv za loše obrazovanje

Radiosarajevo.ba
Kako je Jelena Trivić odbrusila Miloradu Dodiku u NSRS: Ti si kriv za loše obrazovanje
Foto: RAS Srbija / Jelena Trivić i Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da bi u dogovoru s predsjednikom bh. entiteta RS i Vladom RS u septembru trebalo da bude ponuđen cjelovit plan za stimulisanje mladih da ostanu i rade u tom entitetu.

"Jedna od mjera biće da se svakom novom bračnom paru dodijeli kredit od 30.000 KM i da im se otpiše trećina kada se im rodi prvo zajedničko dijete, ako dobiju dvoje djece otpisaće im se dvije trećine, a ako se u toj porodici rodi troje djece da se kredit u cjelosti otpiše", rekao je Dodik, prenosi SrpskaInfo.

On je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je po vitalne interese RS veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, naveo da će se stimulisati i izgradnja vrtića.

Dodik je, replicirajući tokom rasprave, rekao da je zvaničan stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu zastupnica PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti mandat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja, koje je sada neproduktivno, sterilno i ne daje kvalitet, prenosi Srna.

"Bez te reforme, ovo društvo se neće kretati naprijed", dodao je Dodik.

Zastupnica PDP-a Jelena Trivić rekla je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik preglasan “po pitanju vitalnog interesa Hrvata” i ponaša se kao “hrvatski, a ne srpski član”.

"Drago mi je što sam vas 'isprovicirala' da pričate normalno. Loše obrazovanje ste vi priznali. Što se tiče RS, koju ste tako 'jaku' napravili, oduševljavam se. Išla sam u školu tolike godine i 'oduševljavam se vašim rezultatima'. Vi ste rekli. 'Možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda'. Ispod svakog nivoa je da Vi pričate o obrazovanju", istakla je Jelena Trivić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije