Stanivuković pozdravio Dodika: Bok predsjedniče, kaj delate

Radiosarajevo.ba
Stanivuković pozdravio Dodika: Bok predsjedniče, kaj delate
RAS Srbija / Draško Stanivuković

Žustra rasprava vodi se na sjednici Narodne skupštine RS sazvane na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se zaključak Predsjedništva BiH o Pelješkom mostu proglasi štetnim po vitalne interese RS.

Dodik: Bosna nije unitarna država, ona je zajednica, i postojat će dok ima konsenzus

Nakon obraćanja Dodika, zastupnik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković kazao kako se iza izjava Dodika ''krije keš'' i ''hrvatski interes''.

On se predsjedavajućem Predsjedništva BiH obratio riječima: ''Bok predsjedniče, kaj delate'', na što su reagirali iz rukovodstva NSRS pozivajući Stanivukovića da bude pristojan.

„Šokiram se i gadi mi se cokotanje poslanika s desne strane. Dok moj prijatelj iskrenog srca priča vi se smijete. Likujete što prijeti, što se nikoga ne persira. Morate znati da se pojedini ljude toga ne plaše. Pričate o Pelješačkom mostu, uveli ste nas u naredni sukob. Vi ste sinonim za sukob, sinonim za protjerivanje ovog naroda. Problemi su protjerivanje neistomišljenika. Postavljam pitanje kad će se pokrenuti pitanje da živimo kad ljudi, da minimalna plata bude 1.000 maraka“, kazao je Stanivuković.

On je naveo kako je Dodikova incijativa "čisti hrvatski interes", iza kojeg, kako je dodao "stoji keš i budući dogovori".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije