Trivić i Vukanović dobili poziv da se susretnu s Schmidtom - evo kako su odgovorili

8
Radiosarajevo.ba
Trivić i Vukanović dobili poziv da se susretnu s Schmidtom - evo kako su odgovorili
Foto: Srpskainfo / Jelena Trivić i Nebojša Vukanović

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, i Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red, objavili su da se, uprkos pozivu, neće sastati s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Trivić je poručila da je dobila i formalan poziv za sastanak sa Schmidtom u Banjoj Luci. Dodala je da nije pristala.

"Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje ime i u ime Narodnog fronta. Mail sam poslala sat vremena nakon njegovog zvaničnog prijema, čim sam bila u prilici da to učinim. Razloge odbijanja sastanka ne moram detaljno obrazlagati. Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nikakvog kolebanja po ovom pitanju nije bilo", istakla je ona.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Vukanović je također potvrdio da je dobio i mail i telefonski poziv iz Schmidtovog kabineta, odnosno poziv na sastanak u jednom hotelu u Banjoj Luci: "Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, s ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedoslaska."

Podsjetimo, Christian Schmidt, visoki predstavnik, za danas, 12. septembar, zakazao je sastanak s potpredsjednicima bosanskohercegovačkog entiteta RS - Ćamilom Durakovićem i Davorom Pranjićem.

Sastanak bi trebao biti upriličen u službenim prostorijama predsjednika RS-a, no generalni sekretar Službe predsjednika RS-a, u međuvremenu, zabranio je sastanke Schmidta u službenim prostorijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije