Schmidt zakazao sastanak sa potpredsjednicima RS-a u službenim prostorijama, čeka se potez Dodika

13
Radiosarajevo.ba
Schmidt zakazao sastanak sa potpredsjednicima RS-a u službenim prostorijama, čeka se potez Dodika
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Christian Schmidt

Christian Schmidt, visoki predstavnik, za sutra, 12. septembra, zakazao je sastanak sa potpredsjednicima Republike Srpske - Ćamilom Durakovićem i Davorom Pranjićem.

Sastanak bi trebao biti upriličen u službenim prostorijama predsjednika RS-a. Generalni sekretar Službe predsjednika RS-a, u međuvremenu, zabranio je sastanke Schmidta u službenim prostorijama.

Također, izdata je naredba da se Schmidtu spriječi ulazak u službene prostorije.

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Kako je prva objavila Istraga.ba, Schmidt je za sutra, 12. septembra u 15 sati, zakazao jedan sastanak u zgradi predsjednika RS-a.

Generalni sekretar Službe predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac zabranila je svima da koriste službene prostorije za sastanak s visokim predstavnikom.

"Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednika Republike Srpske, a što se odnosi na Službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuje sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavniku BiH Christian Schmidt, što je u skladu sa zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske", stoji u naredni Generalnog sekretara.

Upozorava se ukoliko bilo koja osoba koja koristi službene prostorije postupi suprotno naredni, smatrat će da je svojim postupanjem povrijedila status štićenog objekta.

"Te će Služba predsjednika RS-a nadležnoj Upravi za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a naložiti da postupi u skladu sa Zaključkom NSRS-a i spriječi ulazak Christiana Schmidta u navedene prostorije", navedeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije