Trifunović o snimku Dodika na kojem vrijeđa Đokoviće: Ovo nije moglo bez Vučića u eter

10
Radiosarajevo.ba
Trifunović o snimku Dodika na kojem vrijeđa Đokoviće: Ovo nije moglo bez Vučića u eter
Foto: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Aleksandar Trifunović

"Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi*ku materinu, uf... Naši ljudi to doživljavaju na emociju a kada uđeš u posao auuu. Ciganija poprilična mogu ti reći. Oni saradnici njegovi, još izgubi u četvrtfinalu."

Izjava je ovo koja je danas odjeknula Balkanom, a izrekao ju je samoproglašeni vožd, glavni 'baja' iz Laktaša i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik. 

Uvrede, praćene psovkama, upućene porodici Novaka Đokovića, "dogodile su se" dok je Dodik bio u studiju RTS-a, opušten, žvačući nešto, i to u trenutku kad je mislio da ga kamere ne snimaju. 

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Dakako, reakcije na ovo ne jenjavaju, a navodno su se i srbijanske službe uključile da istraže kako je snimak 'procurio' u javnost. Pišemo 'navodno', jer se na društvenim mrežama uveliko spekulira da se nešto ovakvo nije moglo dogoditi bez 'miga' predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

U tom se tonu oglasio i glavni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović, čiju objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Ovaj video je sinoć pušten kao poruka Dodiku da više nema isti tretman u Srbiji kao do sada, u emisiji i sa voditeljem s kojim se osjeća komotno i opušteno. Voditelj nije 'kriv', bez Vučića ovaj video nije mogao izaći sa RTS.

Nakon ovoga im neće pasti na pamet da dođu u Banju Luku: Pogledajte kako Dodik vrijeđa Đokoviće

Nakon ovoga im neće pasti na pamet da dođu u Banju Luku: Pogledajte kako Dodik vrijeđa Đokoviće

Rekao bih da je ovo tek početak, da je prividna ljubav o kojoj govorim godinama potpuno pukla.

Način na koji je video objavljen je proizvod loše namjere, ali Dodik mora misliti o tome šta priča i da je samo njegova neotesanost krivac za ovo, niko drugi. Ali kad je već tu, informacija koju smo saznali na ovaj način o Srpska open pretpostavlja interes javnosti je da se sazna o čemu govori.

Pogotovo što je Dodik funkcioner koji je kontrolisao troškove turnira i obavještavao nas revnosno preko Twitera da je suma sa 20 porasla na preko 50 miliona maraka, sada je prilika i obaveza da se organizatori oglase i kažu ko je šta i koliko platio, i to je dio koji se tiče Đokovića.

Jedno je ljubav prema teniseru Đokoviću i dobroj organizaciji turnira, a potpuno drugo činjenica da smo svi mi koji plaćamo porez u RS finansirali našim novcem ovaj turnir i da imamo pravo i obavezu da saznamo kako su trošene."

Ovaj video je sinoć pušten kao poruka Dodiku da više nema isti tretman u Srbiji kao do sada, u emisiji i sa voditeljem s...

Posted by Aleksandar Trifunović on Wednesday, April 26, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije