Tri riječi Milorada Dodika nakon sastanka u Briselu

10
Radiosarajevo.ba
Tri riječi Milorada Dodika nakon sastanka u Briselu
Foto: Twitter/Milorad Dodik / Milorad Dodik u Briselu

Nakon jučerašnjeg sastanka bosanskohercegovačkih političara u Briselu s predstavnicima Europske unije kratko se na Twitteru oglasio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je napisao svega tri riječi.

"Ništa nije potpisano", napisao je Milorad Dodik.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Time se vjerovatno pokušao opravdati kod glasačkog tijela iz RS, ali zaboravio je dodati informaciju da je prihvatio tekst dokumenta koji je prezentovan bh. političarima.

To je potvrdio nakon sastanka član Predsjedništva Željko Komšić.

"Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj. one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina, Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio", napisao je Komšić.

Dodik je na sastanku u Briselu bio u centru pažnje i zbog navodnog verbalnog sukoba s Branislavom Borenovićem.

Borenović je tokom obraćanja na sastanku bh. političara sa predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i visokim predstavnikom Europske unije Josepom Borrellom kazao da nikakav dokument neće potpisati "sa korumpiranim političarima".

Mediji su pisali da ga je Dodik nakon toga počeo vrijeđati i čak opsovao majku.

Borenović je na Twitteru poručio da su se neki pronašli u njegovom govoru.

"Pa su, u svom maniru, počeli da psuju i vrijeđaju. Jasno i glasno izrečena istina očigledno boli", napisao je Borenović vjerovatno aludirajući na Dodika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije