Komšić o dokumentu: Nije potpisan. Dodik se mučio pa prihvatio

11
Radiosarajevo.ba
Komšić o dokumentu: Nije potpisan. Dodik se mučio pa prihvatio
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bh.predstavnici u Berlinu

U Briselu je završen sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednka stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom i visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom.

Kako su mediji prenijeli, dokument je potpisan, a u međuvremenu se oglasio i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio.

Što se mene tiče, ako ovakva vrsta dokumenta se može iz EU tumačiti kao napredak i ako će to biti dovoljno, kako bi dobili podršku za kandidatski status, onda nemam ništa protiv.

A to što su protiv oni koji dobacuju iz hotelskih soba jer se ne razgovara isključivo o njihovim željama, to je njihov problem", poručio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije