Treći dan toplinskog udara u Bosni i Hercegovini: Evo do kada će trajati i kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Treći dan toplinskog udara u Bosni i Hercegovini: Evo do kada će trajati i kakvo nas vrijeme očekuje
Foto: Arhiv / Ilustracija /Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 15; Bugojno 16; Ivan Sedlo 17; Drvar 18; Bihać, Livno, Široki Brijeg 19; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 20; Banja Luka, Tuzla, Zvornik 21; Doboj 22; Gradačac 24; Trebinje 26; Mostar, Neum 28; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake na istoku i jugoistoku Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 38, na jugu do 40 °C.

Emir Spahić upao na predstavu Enisa Bešlagića, napravio show i nasmijao publiku jednom rečenicom

Emir Spahić upao na predstavu Enisa Bešlagića, napravio show i nasmijao publiku jednom rečenicom

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 34 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza i dalje je relativno povoljna, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, pridržavati se preporuka nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 24. 8. 2023., sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 29, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 °C. 

U petak 25. 8. 2023., sunčano i vruće. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 40 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/poznati-meteorolog-objasnio-sta-se-desava-sa-vremenom-iznad-mediterana-najtopliji-dan-ce-biti/509724[/related] 

U subotu 26. 8. 2023., sunčano i vruće. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 40 °C. 

U nedjelju 27. 8. 2023., sunčano i vruće. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 41 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije