Treći dan pregovora o izmjenama Izbornog zakona

3
Radiosarajevo.ba
Treći dan pregovora o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Politički akteri se nakon pauze vraćaju u zgradu Delegacije EU

U Sarajevu se danas nastavljaju pregovori oko izmjene Izbornog zakona.

Ovo je treći dan pregovora koje ispred međunarodne zajednice vode ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael Murphy i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

Za sada mediji nemaju mnogo informacija o tome šta se dešavalo tokom prethodna dva dana jer su se akteri pregovora dogovorili da neće davati izjave novinarima.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Iz građanskih stranaka su se nakon prvog dana požalili da Eichhorst nije našla mjesto za njih u velikoj sali zgrade Delegacije EU.

Ovim povodom medijima se jučer obratio lider SBB-a Fahrudin Radončić.

"Moram kao ozbiljan čovjek reći da su na stolu stajala imena Mašića (Damir Mašić op. a.) i Dizdara (Nerin Dizdar op. a.) iz SDP-a. Niko ih nije istjerao. Kada su vidjeli o čemu se radi, tražili su riječ i napustili sastanak. Čak sam i ja rekao 'ostanite', gospođa Angelina je također to rekla, nije bilo nikakvog izbacivanja", rekao je Radončić.

Utisak je da u prethodna dva dana nije napravljen značajan pomak u približavanju stavova. Vidjet ćemo da li će treći dan donijeti nešto pozitivnije informacije.

Ispred SDA na današnje pregovore stigli su Šefik Džaferović, Alma Čolo i Halid Genjac, a ispred HDZ-a Dragan Čović, Borjana Krišto i Bariša Čolak. Od ostalih političkih aktera tu su Fahrudin Radončić iz SBB-a, Elmedin Konaković iz stranke Narod i pravda, kao i Ilija Cvitanović iz HDZ-a 1990.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije