Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

1
Radiosarajevo.ba
Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom
Foto: BHRT / Onkološki pacijent

Predsjednica Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke "Renesansa", Enida Glušac, sa velikom tugom je objavila da je u 60. godini preminula članica ovog Udruženja, Đulferi Avdić. Đulferi je više od godinu dana čekala na životno važnu terapiju, koja je bila presudna u njenoj borbi protiv karcinoma.

Glušac je u svojoj objavi istakla koliko je Đulferi Avdić hrabro podnosila sve teškoće, naglasivši da je i pored ogromnih izazova nastavila raditi, plaćati doprinose, te pružati podršku drugim ženama oboljelim od karcinoma.

"Na svoj lijek od životne važnosti čekala je više od godinu dana, iako se znalo kakav će to učinak imati na metastazirani karcinom. Đuli je jednom već uspjela pobijediti karcinom, nastavila raditi, doprinositi društvu i biti podrška ženama koje su oboljele nakon nje. Svi koji su imali čast upoznati ovu divnu ženu znaju sa koliko hrabrosti se suočavala sa svim izazovima", napisala je Glušac.

Nijemci vratili putnicu iz BiH zbog propisa koji mnogi zanemaruju

Nijemci vratili putnicu iz BiH zbog propisa koji mnogi zanemaruju

U emotivnom tonu, Glušac se obratila preminuloj članici: "Draga naša Đuli, oprosti što pored svih naših napora nismo uspjele probuditi savjest i empatiju vladara koji nemaju obraza i nisu spremni suočiti se sa svojim postupcima. Snivaj ljepše snove, konačno bez straha, strepnje, bola, laži, čekanja, lažnih obećanja, dvoličnosti, nerazumijevanja i nadanja. Vole te tvoje renesansice."

Ova tragična vijest ostavila je dubok utisak na članove Udruženja i sve one koji su poznavali Đulferi Avdić.

Na put u vječnost otišla je je još jedna lavica, dugogodišnja članica Udruženje “Renesansa”, Đulferi Avdić . Na svoj...

Posted by Enida Glusac on Monday, September 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije