Tužna vijest: Preminuo dugogodišnji urednik u FENA-i Mustafa Borović

0
Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminuo dugogodišnji urednik u FENA-i Mustafa Borović
Foto: Fena / Mustafa Borović

Dugogodišnji novinar, publicista, urednik u Federalnoj novinskoj agenciji (FENA) Mustafa Borović iznenada je preminuo u Sarajevu u 67. godini života.

Borović je rođen 1957. godine u Pauncima kraj Foče. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Foči, Fakultet političkih nauka - smjer žurnalistika u Sarajevu. Novinarstvom se profesionalno bavi od aprila 1981. godine, radeći u listu Fočanske novine i Radio Foči, a potom je bio novinar, glavni urednik i direktor regionalnog lista Drinske novosti u Goraždu. Deset godina bio je dopisnik sarajevskih Večernjih novina iz jugoistočne Bosne.

U toku agresije na BiH bio je pripadnik Oružanih snaga BiH i obavljao komandne dužnosti u 182. viteškoj brigadi i Ratnom predsjedništvu općine Foča, ne zaboravljajući profesiju kojom se bavi. Uredno je bilježio i objavljivao dirljive priče o borcima i njihovim sudbinama, odbrani od agresije i stradanju bosnjačkog naroda, posebno istočne Bosne, u Večernjim novinama, Drini i Ljiljanu.

Lijepe vijesti: Osnivač Pomozi.ba Elvir Karalić dobio diplomatski pasoš

Lijepe vijesti: Osnivač Pomozi.ba Elvir Karalić dobio diplomatski pasoš

Kao ratni reporter obišao je većinu ratišta u zoni odgovornosti Armije BiH. Dio tih zapisa iz rata sadržan je u nekoliko autorskih i biografskih knjiga.

U Federalnoj novinskoj agenciji je bio zaposlen od 2007. godine na mjestu zamjenika glavnog urednika i urednika DESK-a, a prije dvije godine je penzionisan.

Mjesto i vrijeme dženaze i ukopa bit će poznati naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije