Tužna vijest: Preminuo jedan od najboljih mostarskih košarkaša

2
Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminuo jedan od najboljih mostarskih košarkaša
Foto: Facebook / Goranko Andrić

Bivši košarkaš mostarske Lokomotive Goranko Andrić preminuo je u Novom Sadu u 67. godini života, objavila je njegova porodica.

Andrić je rođen 1957. godine u Mostaru, jedno vrijeme bio je i kapiten Lokomotive i jedan od njenih najboljih igrača. Od 1992. godine živio je u Novom Sadu.

Mostarska Lokomotiva iznjedrila je veliki broj uspješnih košarkaša, a klub se takmičio i u II. košarkaškoj ligi Jugoslavije (1971/72 te 1976/78).

Predložen pritvor osumnjičenima za zloupotrebu položaja u Šume Srpske

Predložen pritvor osumnjičenima za zloupotrebu položaja u Šume Srpske

Na jednoj od arhivskih slika vidimo sastav Lokomotive iz 1979. godine, a činili su ga: Trener Zvonimir Buntić, Adnan Sarajlija, Veselin Aleksić, Zlatko Omanović, Dragan Lukenda, Darko Blažević (gornji red), Milan Drašković, Josip Perić, Miro Miličević, Goranko Andrić, Željko Vučković (donji red).

Nažalost, od sportista na donjoj slici više nisu među živima: Veselin Aleksić, Zlatko Omanović, Darko Blažević, Željko Vučković, Goranko Andrić i trener Zvonimir Buntić, prenosi Bljesak.info.

Košarkaši Lokomotive 1979. godine

Andrić je pripadao jednoj od niza nadarenih mostarskih generacija sportista koji su maštali o gradskoj sportskoj dvorani, ali nažalost nisu je dočekali.

"Mi sportisti, koji putujemo u druge centre, pa i one mnogo manje od Mostara, sa slabijom privrednom i materijalnom bazom, često ostanemo impresionirani uvjetima u kojima sportaši rade, pripremaju se i održavaju sportske manifestacije. Gdje god maknete, dočeka vas prava sportska dvorana, o kojoj mi sanjamo, o kojoj maštamo godinama", izjavio je pokojni Andrić daleke 1984. godine za mostarski sedmičnik Sloboda.

Nažalost, ni 40 godina nakon ove izjave mostarska sportska dvorana nije ni blizu završetku radova i svečanom otvorenju.

Goran Andrić bit će pokopan u srijedu 28. augusta na groblju u Petrovaradinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije