Povratak legende: Bivši reprezentativac je novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH

0
Radiosarajevo.ba
Povratak legende: Bivši reprezentativac je novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH
Foto: Košarkaški savez BiH / Dževad Alihodžić

Bivši reprezentativac naše zemlje Dževad Alihodžić je imenovan za vršioca dužnosti generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Tim povodom u prostorijama KSBiH upriličena je press-konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili članovi Upravnog odbora Saveza Dalibor Miloš, Aid Berbić i Siniša Kovačević, kao i novi v. d. generalnog sekretara.

"Prije nekoliko dana na sjednici Upravnog odbora smo donijeli odluku o imenovanju. To je najbolja i najljepša vijest", istakao je predsjednik UO Dalibor Miloš u uvodnom obraćanju.

Zelenski poziva Ruse na pregovore o miru, oglasio se Kremlj, ali i Amerikanci

Zelenski poziva Ruse na pregovore o miru, oglasio se Kremlj, ali i Amerikanci

Dževad Alihodžić je potom istakao:

"Našli smo zajednički jezik. Ja sam odlučio da probam dati neki doprinos, prije sam to radio kao igrač, odsad ću kao sekretar. Cilj je da probamo napraviti neki pomak, da stvorimo bolje uslove, da damo sve od sebe da košarka u BiH ide naprijed. Zahvaljujem se Upravnom odboru na povjerenju", rekao je Alihodžić, pa dodao:

"Košarka u Bosni i Hercegovini je sport bogate tradicije, najbitnije u ovom trenutku je da vratimo neku pozitivnu atmosferu u Savez. Problema ima, to je sigurno. Ali možemo ih zajedno rješavati, da se fokusiramo na rad na terenu, da razgovaramo, stabiliziramo finansiranje, da vratimo košarku tamo gdje joj je mjesto. Da se dižu i klubovi i reprezentacije", rekao je Dževad Alihodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije