Utopio se mladi košarkaš Ajdin Kos (22)

0
Radiosarajevo.ba
Utopio se mladi košarkaš Ajdin Kos (22)
Foto: Facebook / Ajdin Kos

Na kupalištu Brana kod Jajca u subotu, 24. augusta i nedjelju, 25. augusta, pronađena su dva muška tijela, a obdukcijom je utvrđeno da se radi o srodnicima.

Na kupalištu Brana u Jajcu došlo utopile su se dvije osobe iz Donjeg Vakufa, Esad Čorhusić (rođen 1963. godine) i Ajdin Kos (rođen 2002. godine).

Na nesreću su slučajno naišli ronioci iz Škotske, koji su ronili u tom području. Uočili su tijelo muškarca srednjih godina i odmah obavijestili Policijsku stanicu Jajce, koja je zatim kontaktirala Gorsku službu spašavanja – Stanica Jajce.

Alarmantna situacija na Konjuhu zbog požara: Vatra se približava hotelu Muška voda

Alarmantna situacija na Konjuhu zbog požara: Vatra se približava hotelu Muška voda

U subotu, oko 20 sati, pripadnici Gorske službe spašavanja pronašli su tijelo Esada Čorhusića na dubini od 4 metra u rijeci Plivi, piše Jajce Online.

Nakon što je tijelo Esada Čorhusića izvučeno, otkriveno je da je s njim bio i Ajdin Kos, koji je prethodnog dana došao na kupanje autobusom iz Donjeg Vakufa. Zbog kasnog saznanja o nesreći, potraga za drugim tijelom nije bila moguća odmah.

Potraga je nastavljena u nedjelju ujutro, kada su pripadnici ronilačkog tima Gorske službe spašavanja Jajce uočili tijelo Ajdina Kosa na kupalištu Brana i izvukli ga na površinu.

Ajdin Kos je bio košarkaš koji je nekada igrao za KK Promo Donji Vakuf, a u ovom klubu su se od njega oprostili porukom na društvenim mrežama.

Tragičan kraj potrage u BiH: Pronađeno i drugo tijelo na kupalištu Brana

Tragičan kraj potrage u BiH: Pronađeno i drugo tijelo na kupalištu Brana

"Jutros nas je potresla tužna vijest o utapanju dvije muške osobe u Jajcu. Jednan od njih je naš bivši član omladinskih selekcija, Ajdin Kos, dok je drugi njegov dajdža. Iskreno saučešće porodicama tragično stradalog Ajdina i njegovog dajdže Esada u ime svih članova KK Promo Donji Vakuf", napisali su na Facebooku.

Dženaza i ukop Ajdina Kosa obavit će se u ponedjeljak, 26. augusta.

DONJI VAKUF ZAVIJEN U CRNO Jutros nas je potresla tužna vijest o utapanju dvije muške osobe u Jajcu. Jednan od njih je...

Posted by KK "Promo" Donji Vakuf on Sunday, August 25, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije