Toplo se obucite, jer dolazi promjena vremena: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Toplo se obucite, jer dolazi promjena vremena: Objavljena prognoza za vikend
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Oblačnije je na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Drvar 3; Livno 4; Bugojno i Grude 5; Tuzla 6; Bijeljina, Ivan Sedlo i Sarajevo 7; Gradačac, Jajce i Prijedor 8; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most i Zenica 9; Trebinje 14; Neum 16; Mostar 17°C.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva oblačnije na području Krajine, a po kotlinama i uz riječne tokove će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Poznati klimatolog: 'Europa će se suočiti sa hladnoćom, tačno znam i kada'

Poznati klimatolog: 'Europa će se suočiti sa hladnoćom, tačno znam i kada'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilne vremenske prilike i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se sa porastom temperature, danju po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije, djelimično umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Objavljena prognoza do kraja vikenda:

U petak 21.10.2022., sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 18 do 24°C. 

U subotu 22.10.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U večernjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 20 do 26 °C. 

U nedjelju 23.10.2022., u Bosni jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 18 do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije