Toplo i sunčano jutro u cijeloj BiH, a onda preokret: Evo u kojim dijelovima Bosne se očekuje kiša

0
Radiosarajevo.ba
Toplo i sunčano jutro u cijeloj BiH, a onda preokret: Evo u kojim dijelovima Bosne se očekuje kiša
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na zapadu i jugozapadu Bosne i lokalno na području Krajine, Hercegovine i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno i Sokolac 12; Drvar i Ivan Sedlo 13; Bugojno 14; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 15; Banja Luka, Prijedor i Zvornik 16; Trebinje i Zenica 17; Tuzla 18; Mostar 19; Neum 20°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuju jači pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini slabije padavine uglavnom prije podne. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike biće ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak, 6. 6. 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini lokalno slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U srijedu, 7. 6. 2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas prognoza očekuje tokom ovog ljeta

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas prognoza očekuje tokom ovog ljeta

U četvrtak, 8. 6. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C. 

U petak, 9. 6. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije