Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena. U ovim dijelovima Bosne će najviše padati kiša

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena. U ovim dijelovima Bosne će najviše padati kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo 11, Sokolac 12, Drvar, Livno i Srebrenica 13, Bihać, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 14, Sanski Most i Tuzla 15, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 16, Doboj 17, Bijeljina i Trebinje 18, Mostar 20, Neum 21 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i poro opada.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro nešto manje oblačnosti, a u ostatku dana postupno naoblačenje. Od sredine dana u Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina. U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine, što može uvjetovati pojavu bujica. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna oko 21 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, nestabilno vrijeme praćeno padavinama, ponajviše će uticati na lošije raspoloženje većine populacije. Kod hroničnih bolesnika su moguće nešto izraženije tegobe. Opšta slika djelimično povoljnija u Hercegovini prije podne, u Bosni uglavnom nepovoljna većim dijelom dana. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Objavljena je prognoza do petka:

Za 31. 5.2023 (Srijeda), pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine uglavnom poslije podne. U sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 stepeni. 

Za 1. 6.2023 (Četvrtak), u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne pljuskovi i grmljavina širom zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni. 

Za 2. 6.2023 (Petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Lokalno je moguća i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije