Timovi FUCZ pomažu stanovništvu poplavljenih područja u Tuzlanskom kantonu

Radiosarajevo.ba
Timovi FUCZ pomažu stanovništvu poplavljenih područja u Tuzlanskom kantonu
Foto: FUCZ / Timovi FUCZ u TK

Zbog poplava na području Tuzlanskog kantona koje su najviše problema donijele mještanima naselja na području gradova Srebrenik i Živinice i općine Kladanj, u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je svoje timove kako bi pomogli stanovništvu pogođenih područja.

Timovi FUCZ koji su na teren izašli na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK) imaju 32 pripadnika, dvije posade sa raft čamcima, 10 pumpi, 50 isušivača vlage i drugu potrebnu opremu.

Kao prioritet određeni su Grad Živinice i općina Kladanj, a timovi će se po potrebi uputiti i u Špionicu na području Srebrenika. Po dolasku na teren dio timova je upućen u Stupare (Kladanj), a dio u Đurđevik (Živinice) gdje su odmah započeli s ispumpavanjem vode iz poplavljenih objekata.

Timovi FUCZ će raditi na terenu sve dok postoji potreba za njihovim angažmanom, a ako bude trebalo FUCZ će poslati i dodatne timove koji su u stanju pune pripravnosti, saopćeno je iz FUCZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije