ZDK / U općini Olovo se mašinama i vrećama za pijesak odbranili od poplava!

23. 06. 2020. u 09:04:00 Fena

Shares: 150

Kiša koja još uvijek pada i na području Zeničko-dobojskog kantona, nije prouzročila izlijevanje rijeka iz korita, a od sinoć je u padu i vodostaj rijeke Stupčanica u općini Olovo, gdje je jučer bilo proglašeno stanje odbrane od poplava, potvrdio je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

"Naše su ekipe iz tog grada, s mašinama i vrećama za pijesak, bile na terenu te poduzimale aktivnosti da ne dođe do izlijevanja u naseljima Olovske Luke i Karagino polje", dodao je.

Navodi da je Stupčanica sinoć rasla do 23 sata, nakon čega je počeo lagano opadati i njen vodostaj, pa nije došlo do izlijevanja i nije pričinjena šteta stambenim i drugim objektima.

Prvi nivo redovne odbrane od poplava još je na snazi na tom području općine Olovo.

Aličić ističe i da nije bilo prijava pojave klizišta usljed velikih količina kišnih padavina proteklih dana te da su prohodni svi putevi na području tog kantona.

"Prema prognozama, danas bi poslijepodne trebalo doći i do prestanka kišnih padavina pa će i vodostaji rijeka dodatno opadati. Uglavnom, za sada je sve pod kontrolom i nema šteta u općinama našeg kantona", kaže Aličić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA