TikTokera u Sarajevu najviše dojmila jedna stvar: "BiH je najpotcjenjenija država u Europi"

1
Radioasrajevo.ba
TikTokera u Sarajevu najviše dojmila jedna stvar: "BiH je najpotcjenjenija država u Europi"
Foto: Radiosarajevo.ba / Taksi / Ilustracija

TikTok korisnik pod nadimkom "Chanceux" nedavno je boravio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje ga je jedno od iskustava posebno iznenadilo – vožnja sarajevskim taksijem.

U svojoj objavi podijelio je dojmove s putovanja, u koje su uključena i druga nezaobilazna sarajevska iskustva poput vožnje tramvajem i žičarom, uživanja u domaćoj kafi te posjeta pijaci Markale.

Chanceux je svoje iskustvo započeo opisujući vremenske prilike koje su ga dočekale u Sarajevu. "Nikad ne potcjenjuj kišu u Sarajevu. Pokušavam ostati suh. Sve je počelo kada sam prvi put krenuo taksijem ovdje. Vani doslovno lije", napisao je na početku objave.

Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Hitno evakuisan Ajfelov toranj

Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Hitno evakuisan Ajfelov toranj

'Je li to normalno ovdje'?

Međutim, ono što ga je posebno iznenadilo bila je oprema u taksiju. "Dobro, ali nešto se stvarno zabavno i iznenađujuće događa. Ovaj taksi ima 'satelitski' uređaj i mogu čuti nasumične ljudske glasove koji pričaju vrlo glasno.

@darlamichanceux

Can someone plss tell me if there is an like app like #uber or #bolt in Sarajevo?? #heavyrain #sarajevo #rain #bosniaandherzegovina #sarajevotiktok #balkantiktok #bosnian #fyp #taxi #CapCut #kiša #taksi

♬ original sound - Chanceux 🍀 - Chanceux 🍀

Je li ovo normalno ovdje? Ozbiljno, kao da sam u policijskom autu. Zvuk s radija je tako glasan, ali je tako zabavno. Da li je iko doživio ovo? Da li svi taksisti imaju ovako glasan 'satelitski' uređaj?", upitao je svoje pratitelje na TikToku.

Njegovi pratitelji ubrzo su mu objasnili da je ovakva komunikacija između dispečera i vozača taksija sasvim uobičajena u Sarajevu. Unatoč neočekivanim glasnim zvukovima, Chanceux je zaključio da je vožnja taksijem bila "definitivno za pamćenje".

Ovaj korisnik TikToka ranije je u jednoj objavi izjavio da je Bosna i Hercegovina "najpotcjenjenija država u Europi", naglasivši kako stanovnici zemlje iznenađujuće dobro govore engleski jezik. Njegov profil otkriva da je Chanceux već posjetio nekoliko europskih zemalja, uključujući Francusku, Italiju, Švedsku i Češku, ali čini se da je Bosna i Hercegovina ostavila poseban dojam na njega, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije