Zanimljiva panel diskusija o potencijalu Sarajeva: Mapirano 50 hotela za bolji i ljepši turizam

1
Radiosarajevo.ba
Zanimljiva panel diskusija o potencijalu Sarajeva: Mapirano 50 hotela za bolji i ljepši turizam
Foto: Turistička zajednica KS / Zanimljiva panel diskusija o turističkom potencijalu Sarajeva

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i PoslovniTurizam.ba/BH-meetings.com ogranizirali su u Bošnjačkom institutu u Sarajevu panel diskusiju na temu „Razvoj poslovnog turizma u Bosni i Hercegovini - potencijali i prilike”.

Učesnici panel diskusije bili su istaknuti stručnjaci iz oblasti turizma i kongresne industrije; Haris Fazlagić – predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nermina Sefer - direktorica hotela Hills, Belmina Bajrović - direktorica hotela Holiday, Feđa Begović - direktor projekta USAID Turizam, Enis Hadžimujić - vlasnik Business Concierge Center Sarajevo, te Almir Peštek – profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Pred oko 50-ak okupljenih predstavnika turističke i hotelske industrije, poslovne zajednice i medija govorilo se o razvoju i prilikama za poslovni turizam u Bosni i Hercegovini, te su predstavljene funkcionalnosti i ciljevi prvog specijaliziranog portala u Bosni i Hercegovini posvećenog poslovnom turizmu.

U Sarajevu 4. jula Konvencija "Bosna je naša – bosanska": 'Dosta je bilo svojatanja naše zemlje!'

U Sarajevu 4. jula Konvencija "Bosna je naša – bosanska": 'Dosta je bilo svojatanja naše zemlje!'

Zahvaljujući portalu PoslovniTurizam.ba/BH-meetings.com mapirano je oko 50 hotela, posebnih prostora i agencija na nivou BiH, s namjerom da se objedine sve dvorane koje su namijenjene za poslovne susrete. 

Učesnici panela su naglasili da Sarajevo trenutno ima vrhunske kapacitete za održavanje kongresa, seminara i sajmova kroz nekoliko prestižnih hotela kao što su Hills, Europa, Hollywood, Holiday, Bristol, Radon Plaza, Marriott, Central i Ibis Style, koji su opremljeni najmodernijom infrastrukturom potrebnom za organizaciju poslovnih evenata.

Zanimljiva panel diskusija o turističkom potencijalu Sarajeva
Foto: Turistička zajednica KS: Zanimljiva panel diskusija o turističkom potencijalu Sarajeva

Međutim, usaglašeno su zaključili kako Bosna i Hercegovina ima neiskorištene potencijale u koje treba mnogo ulagati. 

Poslovni turizam u Bosni i Hercegovini je trenutno u fazi razvoja, te kako bi mogao značajnije napredovati potrebna je institucionalna podrška i daljnji razvoj infrastrukture važne za poslovne susrete, zaključeno je na panelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije