Tenzije u VSTV-u: Tegeltija pozvan da podnese ostavku

Radiosarajevo.ba
Tenzije u VSTV-u: Tegeltija pozvan da podnese ostavku
Foto: Tužilaštvo BiH / VSTV BiH

U toku je vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine.

Nakon kraće pauze, nastavljena je vanredna sjednica VSTV-a, koja je prekinuta nakon izlaganja članice Vijeća Berine Alihodžić, koja je ocijenila da je snimak autentičan, odnosno da nije montiran, kako to tvrdi predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, te ga je pozvala da podnese ostavku zbog narušenog povjerenje građana u VSTV.

"Krivičar sam 38 godina. Nesporno je da je nezakonit snimak, ali ima sudska praksa da se takvi snimci mogu upotrijebiti kao dokaz ako je javni interes. Predsjedniče, kažete da ste znali da vas prate prisluškuju. Jeste li to prijavili? Zašto nas niste obavijestili? Da znam i ja jesam li praćena. Ja lično vjerujem u onaj snimak. To je moje pravo. Buha je četiri godine ovdje. Odlično zna šta je sukob i interesa. Šta ima da se sastaje i s vama o tome priča. Pa eto osnovana sumnja za istragu. Poljuljan je ugled institucije. Ja nemam nikakav pritisak ni OHR-a ni bilo koga. Najbitnije je da građani imaju povjerenje u nas i kolege. Hoću časno da odem u penziju. Ja sam spremna ovog časa podnijeti ostavku ako smo mi problem. Ali vi biste trebali, zbog svega ovoga jer do sada ste bili častan čovjek. Molim vas da podnesete ostavku", navela je Alihodžić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije