Temperature do 33 stepena, mogući pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Temperature do 33 stepena, mogući pljuskovi i grmljavina
Danas se više oblačnosti očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme, s tim što se manja oblačnost prognozira za sjeverna područja. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C.

U petak, 16. juna, u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C, na jugu do 33°C.

U subotu, 17.juna., na jugu zemlje umjerena naoblaka. U većem dijelu zemlje prijepodne pretežno oblačno, a poslijepodne djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 17°C, na jugu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu od 28 do 32°

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije