Temperature danas do 28 stepeni! Objavljeno i kakvo će vrijeme biti za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Temperature danas do 28 stepeni! Objavljeno i kakvo će vrijeme biti za dane vikenda
Foto: Radiosarajevo / Neum

Žuti meteoalarm, zbog magle, jutros je upaljen za brojna područja Bosne i Hercegovine. Upozorenje je na snazi do 11 sati ovog jutra.

Inače, jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 0 stepeni, Livno 4, Bjelašnica, Bugojno, Drvar i Grude 5, Srebrenica 6, Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 7, Jajce 8, Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Stolac i Zenica 9, Zvornik 10, Bihać 11, Gradačac 12, Trebinje 14, Mostar 15, Neum 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Tokom prijepodneva, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepeni.

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

Subota: Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni sa maglom i niskom oblacima. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 26 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije