Miholjsko ljeto još traje. Posljednja sedmica oktobra sva u suncu - ovako će biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Miholjsko ljeto još traje. Posljednja sedmica oktobra sva u suncu - ovako će biti za vikend
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto

Jutros je u našoj zemlj pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno 3; Bugojno 5; Bjelašnica, Drvar, Grude 6; Ivan Sedlo, Sarajevo 8; Jajce, Tuzla, Zenica 9; Gradačac 11; Bihać, Sanski Most 12; Mostar 13; Neum 17; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 18 do 23, na jugu do 26 °C.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 21 °C.

Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: "Obradovao si me"

Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: "Obradovao si me"

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. U Bosni su mogući manji problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Preporučljivo je slojevito odijevanje, obzirom da će danju temperature osjetnije porasti. Sa dolaskom noći ponovo svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati kretanje.

Objavljena prognoza vremena do nedjelje:

U četvrtak 27.10.2022., sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska naoblaka. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C. 

U petak 28.10.2022., sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokova, prije podne, magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C. 

U subotu 29.10.2022., pretežno sunčano. U prvom dijelu dana u Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 27 °C. 

U nedjelju 30.10.2022., sunčano. Veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 6 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog meteorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije