Danas sunčano i 22 stepena: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i 22 stepena: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kozija ćuprija i stara pruga

Jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 1; Livno 4; Bjelašnica i Bugojno 6; Drvar i Sarajevo 7; Bijeljina, Grude, Ivan Sedlo i Tuzla 8; Banja Luka i Jajce 9; Doboj, Sanski Most i Zenica 10; Bihać i Zvornik 11; Prijedor 12; Gradačac i Trebinje 13; Mostar 15; Neum 16°C.

Bioprognoza: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije biće boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti malo oprezniji prije podne, usljed moguće dugotrajne magle, izraženije u dijelu Bosne. U ostatku dana, sunčanije, uz relativno visoke temperature zraka i ljepšu opštu sliku u cijeloj zemlji. Sa večernjim satima svježije, ne suviše, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju prilikom boravka na otvorenom.

Žena u Brazilu dovela mrtvaca u banku kako bi mogla podići kredit

Žena u Brazilu dovela mrtvaca u banku kako bi mogla podići kredit

Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: "Obradovao si me"

Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: "Obradovao si me"

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U petak u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni sa maglom i niskom oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu do 26°C, javlja Federalna hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije