Tegeltija tvrdi da će na čelu UIO biti "Srbin iz RS", reagirali iz SDP-a: "Ali neće biti iz SNSD-a"

8
Radiosarajevo.ba
Tegeltija tvrdi da će na čelu UIO biti "Srbin iz RS", reagirali iz SDP-a: "Ali neće biti iz SNSD-a"
Foto: Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović i Zoran Tegeltija

Ministar finansija i trezora u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da će na čelu Uprave za indirektno oporezivanje BiH u narednom periodu biti "Srbin iz RS".

Tegeltija, koji je kadar SNSD-a, napomenuo je da je sadašnjem direktoru UIO Miri Džakuli mandat istekao u julu 2020. godine, te da su stvorene sve pretpostavke da se sprovede procedura i da se nakon 20 godina na čelu Uprave nađe "Srbin iz RS".

Ubrzo mu je stigao odgovor iz stranke koja je koalicioni partner SNSD-a na državnom nivou. Reagirao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović koji se djelimično složio s Tegeltijom.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

"To je tačno, al neće biti iz SNSD-a. Konačno se barem djelimično slažemo oko nečega, ima nade za nas", rekao je Mijatović.

[twitter]https://twitter.com/VojinMijatovic/status/1625932208077668368?s=20[/twitter]

Podsjetimo, i ranije je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić najavio kako nema najeru da UIO bude u rukama SNSD-a.

"U rasporedu agencija i direkcija, UIO je ostala Federaciji BiH. To je pozicija koju trenutno obnaša kadar HDZ-a. Ukoliko dođe do promjena, Trojka je zainteresovana da preuzme vodstvo Uprave", rekao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije