Tegeltija i Nenadić o problemima sedam kulturnih institucija

Radiosarajevo.ba
Tegeltija i Nenadić o problemima sedam kulturnih institucija
Foto: Vijeće ministara BiH / Sa sastanka

O problemima sedam kulturnih institucija od značaja za BiH nastalim zbog pandemije, ali i višegodišnjeg neriješenog statusa, danas su razgovarali čelni ljudi Vijeća ministara BiH i Kantona Sarajevo.

"Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, i Kenan Alikadić, kantonalni ministar kulture i sporta, upoznali su Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, s aktuelnim problemima s kojima se susreću institucije kulture u kontekstu posljedica izazvanih pandemijom novog soja koronavirusa.

Razgovarano je i o mogućnostima rješavanja pravnog statusa sedam kulturnih institucija sa sjedištem u Sarajevu", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je naglasio opredijeljenost Vijeća ministara BiH u dobijanju šireg konsenzusa po ovom pitanju kako bi se iznašlo konačno rješenje za ove probleme. Naglasio je i potrebu uključivanja svih relevantnih institucija, u skladu s njihovim nadležnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije