In memoriam / Tazija reisa Kavazovića za tetku Zilhu

01. 10. 2021. u 15:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kancelarija reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputila je taziju porodici i Udruženju „Narodna kuhinja Stari grad“ Sarajevo, povodom preseljenja na ahiret dugogodišnje šefice ove kuhinje Zilhe Šete, poznatije kao Tetka Zilha.

„Sa velikom tugom smo primili vijest o preseljenju na ahiret naše Tetke Zilhe Šeta. Zadovoljni smo Božijim određenjem i ne govorimo osim onoga što nas je podučio plemeniti Poslanik da kazujemo u ovakvim trenucima:

„Allahovi smo i Njemu se vraćamo“.

"Ali naša srca danas tuguju i mi dijelimo bol sa našim sugrađanima zbog ovog velikog gubitka za naš narod i državu. Na nama je sada zajednička obaveza da očuvamo Tetkino naslijeđe i da vrijednosti za koje se ona zalagala prenesemo na buduće generacije.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š da Tetku Zilhu obaspe svojom neizmjernom milošću i nastani je u svoj prostrani džennet", kazali su.

Na kraju u ime reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izjavili su duboko suosjećanje porodici sa boli zbog velikog gubitka .

"Inna Lillahi ve Inna Ilejhi Radžiun!“, navodi se u taziji Kancelarije reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)