Vlada KS se oprostila od Tetke Zilhe: Zaštitni simbol dobročinstva i ljudskosti

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS se oprostila od Tetke Zilhe: Zaštitni simbol dobročinstva i ljudskosti
Foto: Vlada KS / Posljednji oproštaj...

Povodom smrti Tetke Zilhe, simbola humanosti našeg grada, izraze saučešća njenoj porodici i prijateljima uputili su članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

"Iznenadna smrt Tetke Zilhe, sarajevske heroine koja je u protekle tri decenije nesebično, sa puno brige i ljubavi, u svojoj kuhinji hranila izbjeglice, raseljene i siromašne potresla je naš grad i čaršiju.

Tetka Zilha je, kroz svoju humanost i bliskost sa svima kojima su njena kuhinja i topli obrok bili mjesto koje je mijenjalo dom, postala zaštitni znak i simbol dobročinstva i ljudskosti.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Njena Narodna kuhinja počinje sa radom na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo, te davne 1992. godine. Svi oni koji su živjeli i preživjeli tadašnje Sarajevo znaju koliko je u onim uslovima bilo teško prehraniti sebe, a kamo li nahraniti izbjegle i gladne.

Tetka Zilha tada, kada je bilo najteže, uz podršku svojih sugrađana, komšija, boraca počinje spremati tople obroke, sa svojom prepoznatljivom domaćinskom pažnjom i ljubavi.

Njena Narodna kuhinja će poslije rata nastaviti i širiti svoj rad, te će postati dio sistema socijalne zaštite koju Kanton Sarajevo pruža našim najugroženijim sugrađanima.

Ostat će upamćena kao žena sa velikim srcem i vrijednim rukama.

Neko joj je vječni rahmet i HVALA", poručili su iz Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije