Tako je govorio Mladen Ivanić: BiH članica EU između 2009. i 2012. godine

2
F.V.
Tako je govorio Mladen Ivanić: BiH članica EU između 2009. i 2012. godine
FOTO: Arhiv / Tako je govorio Mladen Ivanić

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je jučer kako bi Bosna i Hercegovina trebala postati članica Europske unije između 2009. i 2012. godine.

Tako je, kaže arhiva dnevne štampe, počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) govorio građanima u ljeto 2003. godine.

Ivanić je agenciji Srna tada kazao da su bh. vlasti dostavile odgovore EU na 400 pitanja o primijeni evropskih standarda u BiH.

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

"Studija izvodljivosti o priključenja Uniji trebala bi biti završena najesen", uvjeravao nas je Ivanić.

Prođe od tada više od 18 godina, cijelih 36 Bajrama, a Europska unija ne da nam se ne smiješi, već više nismo sasvim sigurni ni hoće sama Unije opstati.

Djeca rođena u godini Ivanićeve izjave već su punoljetna. Oni rođeni 2009. godine su tinejdžeri, a uskoro će to postati koji su došli na svijet te 2012. godine. Doduše, dobar dio njih je već u Uniji, ali ne i u Bosni. Žive u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji...

Štaviše, uprkos slatkim riječima iz Unije, ovih dana je iz Brisela procurilo nekoliko dokumenata i izjava u kojima nam je jasno poručeno da "večeramo" i Brisel "ne čekamo". A Ivanić,koji je političku karijeru počeo je 1988. godine kada je postao član Predsjedništva Socijalističke Republike BiH, i dalje daje izjave i govori "o političkoj situaciji".

Podsjećanje na ovu izjavu nema nikakav širi smisao osim da podsjeti na besmisao naše političke scene, i kako tonemo, tonemo i tonemo...

Tako je govorio Mladen Ivanić - undefined

FOTO: Arhiv: Tako je govorio Mladen Ivanić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije