Tajib Delalić (SDA) traži ukidanje ul. Srđana Aleksića u Sarajevu: Nosio je kokardu

20
Radiosarajevo.ba
Tajib Delalić (SDA) traži ukidanje ul. Srđana Aleksića u Sarajevu: Nosio je kokardu
PrtScr / Detalj sa sjednice

Tajib Delalić, vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, jučer je na sjednici zatražio da se, pazite sad, ukine ulica Srđana Aleksića u Sarajevu

Delalić je ustvrdio kako Aleksić nije spasio nikog "nego je bio četnik"...

Kolegama na sjednici jučer je pročitao i pismo za koje kaže da ga je dobio od izbjeglice Bošnjaka iz Trebinja koji danas živi u Švedskoj.

Prema navodima tog pisma, Srđan Aleksić nije stradao pokušavajući spasiti prijatelja Bošnjaka od Vojske RS, već je "pao i udario glavom od beton".

Dodatno, kaže da je Srđan stradao tokom incidenta dok je vojna policija pokušavala zaplijeniti njegovu tekstilnu robu koju je prodavao Bošnjak...

Isto pismo navodi kako je Srđan Aleksić "prvi u Trebinju stavio četničku kokardu".

Prije ovog "nastupa", ocijenio je i kako su krađu automobila u Općini Novi Grad "osmislili Srbi da unište Bošnjake", a stigao je i psovati, pa je upozoren.

Podsjetimo, Srđan Aleksić umro je 27. januara 1993. godine od posljedica povreda zadobijenih 21. januara, kada je pokušao i uspio odbraniti svoga prijatelja i druga Alena Glavovića od četvorice pripadnika Vojske RS.

Želite li pogledati nastup Tajiba Delalića, evo i video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije