Trebinje / Emotivno: Rade Aleksić obišao grob sina Srđana i stavio ruku na spomenik

27. 01. 2021. u 16:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1001

Povodom 28 godina od smrti Srđana Aleksića, Trebinjca koji je tragično stradao nakon što je u centru grada branio druga Bošnjaka, danas su cvijeće njegov grob položili Srđanov otac Rade, predstavnici grada Trebinja i trebinjskog odbora Socijalističke partije.

"Radostan sam zbog onih koji cijene njegovo djelo, a oni koji do sada nisu, volio bih da se upoznaju sa njegovim djelom, jer se nadam da bi prihvatili ljudskost i nesebičnost i da bi izgradili sami sebe", rekao je Rade Aleksić.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je rekao da predstavnici gradske uprava svake godine obilježavaju godišnjicu smrti mladog čovjeka koji je u surovim ratnim vremenima izgubio život braneći slabijeg.

On je podsjetio da Trebinje trajno čuva uspomenu na Srđana Aleksića, a jedan sportski kompleks i međunarodni sportski miting nose Srđovo ime.

Srđan Aleksić umro je u trebinjskoj bolnici 27. januara 1993. godine od posljedica udaraca zadobijenih šest dana ranije u centru Trebinja.

Srđanu Aleksiću je posthumno dodijeljena Povelja Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH.

O Srđovom djelu snimljen je i film „Krugovi“, a i novinarska nagrada nosi njegovo ime, piše trebinjelive.com


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)