Tadić razgovarala sa šefovima delegacija u BiH o organizovanom kriminalu i korupciji

0
Radiosarajevo.ba
Tadić razgovarala sa šefovima delegacija u BiH o organizovanom kriminalu i korupciji
Tužilaštvo BiH / Sastanak održan online

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa svojim saradnicima, sudjelovala je na video-konferenciji u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Delegacije Evropske unije u BiH, koja je posvećena regionalnom projektu analize i praćenja procesuiranja organiziranog kriminala i korupcije.

Na sastanku su sudjelovali i šefica Misije OSCE-a u BiH nj.e. Kathleen Kavalec, šef Delegacije EU u BiH, nj.e. Johann Satller, dužnosnica Misije OSCE-a zadužena za realizaciju projekta u BiH, Meagan Smith Hrle, te najviši dužnosnici pravosudnih institucija u BiH, predsjednik VSTV BiH, Halil Lagumdžija, potrpedsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i ministar pravde Josip Grubeša.

Glavna tužiteljica Tadić istakla je punu potporu ovom projektu, kao i opredijeljenost Tužiteljstva BiH za odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Tužilaštvo BiH u radu ima veći broj složenih predmeta organiziranog kriminala, koji često imaju regionalnu i međunarodnu dimenziju, a u protekle dvije godine, pokrenute su značajne aktivnosti u borbi protiv korupcije, koji su dijelom već rezultirali sudskim postupcima koji su u toku.

Na sastanku je istaknut značaj projekata koji pomažu i daju potporu procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, što je zajednički interes zemalja Zapadnog Balkana, u procesu jačanja vladavine prava na putu europskih integracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije