Tadić neće biti kandidat ni za predsjednika RS-a ni za člana Predsjedništva BiH

Fena
Tadić neće biti kandidat ni za predsjednika RS-a ni za člana Predsjedništva BiH
Foto: AA / Ognjen Tadić
Predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić smatra da je SDS za predsjednika RS-a na narednim izborima kandidovao “autsajdera”.

Tadić tvrdi da Glavni odbor SDS-a nije kandidovao one koji su ranije pobjeđivali kandidate SNSD-a, "već su autsajdera poslali pred bilo kojeg kandidata SNSD-a".

Kandidat SDS-a za predsjednika RS-a je lider te stranke Vukota Govedarica, dok se SNSD još nije izjasnio o svom imenu na tu funkciju.

Tadić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da neće biti kandidat ni za predsjednika RS-a, niti za člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Stranka koju vodi danas je predstavila “Pregled programskih planova za period do 2022.”, kojima bi, kako navode, trenutno stanje krize u društvu trebalo preokrenuti u stanje perspektivnosti, pravde i napretka.

To se, navode, može ostvariti samo kroz političku i ekonomsku stabilnost RS-a, te nezavisno pravosuđe i mjere protiv ugrožavanja ustavnog poretka i korupcije.

Predlažu i definisanje novog entitetskog ustava, u skladu sa savremenim tokovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije