Tačno u ponoć mostarski Aluminij ostao je bez napajanja električnom energijom

Radiosarajevo.ba
Tačno u ponoć mostarski Aluminij ostao je bez napajanja električnom energijom
Foto: Bljesak.info / Kapija mostarskog Aluminija

Tačno u ponoć mostarski Aluminij ostao je bez napajanja električnom energijom, što znači propast pogona Elektrolize koji se više nikada neće moći pokrenuti zbog složenog tehnološkog procesa proizvodnje, piše Bljesak.info.

“Zadužuju se direktori i rukovoditelji da odmah rasporede radnike sukladno potrebama procedure gašenja, kako bi se pokušalo spriječiti nastajanje neotklonjive štete po zdravlje ljudi i imovinu Društva”, navodi se u odluci koju je večeras popisao direktor Aluminija Dražen Pandža.

Tom odlukom se nalaže svim direktorima, rukovoditeljima i radnicima da se odmah pristupi sukladno Proceduri gašenja proizvodnje.

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika, a kompanija je imala godišnji promet od 320 miliona maraka, dok je oko 20 posto kapaciteta Luke Ploče bilo vezano uz ovu kompaniju.

Hrvatska vlada je suvlasnik 12 posto, a najveći dioničar je Vlada Federacije BiH s udjelom od 44 posto, dok su mali dioničari radnici također suvlasnici 44 posto udjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije