Tabaković: Država nas ostavila da ponovno budemo na redu za klanje

3
L.S.
Tabaković: Država nas ostavila da ponovno budemo na redu za klanje
Foto: AA / Alija Tabaković

Alija Tabakovićkandidat za načelnika Srebrenice za Radiosarajevo.ba komentirao je odluku Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i još jednom je istaknuo kako je ostanak Mladena Grujičića na vlasti jasna poruka šta čeka Bošnjake.

"Mnogo je mešetara oko Srebrenice. Naš je stav jasan, nećemo podržati ponovne izbore u Srebrenici, bojkotovat ćemo i nećemo promijeniti odluku. Vodimo se demokratskim načinom borbe, a sami smo u ovome. Nemamo podršku države, borimo se protiv diskriminatorskog sistema. Država nas ostavlja da doživimo opet isto u bliskoj budućnosti, da čekamo red na klanje", tvrdi Tabaković. 

Kako ističe, posjeduju jasne materijalne dokaze o brojnim nepravilnostima, da se kasnilo sa isporukom štampanja glasačkih listića, namjernog probijanja rokova, kao i namjernog propuštanja prebrojavanja više od 300 glasačkih listića. 

"Nije mali broj, spriječiti skoro 800 ljudi da glasa putem pošte. Sigurni smo da bi izborni rezultat bio drugačiji, a oni to znaju", pojašnjava Tabaković i naglašava kako zahtijevaju psotupanje po zakonu i propisima koje je dao CIK.

Podsjećamo, Apelaciono odjeljenje Suda BiH nije uvažilo apelaciju inicijative "Moja adresa:Srebrenica" da se ponove izbori i putem pošte. Naglasili su da su sve argumente i dokaze uložili u žalbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije