Tabaković : Bošnjaci nisu glasali da se Dodiku dodjeli Zlatna plaketa

Radiosarajevo.ba
Tabaković : Bošnjaci nisu glasali da se Dodiku dodjeli Zlatna plaketa
/ FOTO: AA

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković saopćio je danas da je izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika, da su Bošnjaci na komisije jednoglasno podržali da Dodik dobije Zlatnu plaketu te opštine, "potpuna neistina i da je to pokušaj Dodika da u javnosti opravda ničim zasluženu dodjelu plakete".

"Od ukupno pet članova komisije samo su dva Bošnjaka koji nisu bili prisutni prilikom glasanja, jer su napustili komsiju kada su dobili jasnu poruku da će dobitnik nagrade biti Milorad Dodik. Dodik nije imao podršku ni svih srpskih odbornika, ali kao kompromis našao se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je kao kompromis među srpskim partijama dobio srebrenu plaketu", navodi u saopćenju Tabakovića.

Podsjećamo, svečana sjednica Skupštine opštine Srebrenica bit će održana sutra povodom 11. marta - Dana opštine, na kojoj će biti dodijeljene plakete i zahvalnice.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković ranije je izjavio da Bošnjaci neće prisustvovati toj sjednici, nakon što su srpski odbornici donijeli odluku o dodjeli Zlatne plakete predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. 

Na Tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica odbornici iz Kluba Srba usvojili su Odluke za nagrade i priznanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije