Svi Sveti u Sarajevu: Na groblju Sv. Josip kardinal Vinko Puljić služio misu

Fena
Svi Sveti u Sarajevu: Na groblju Sv. Josip kardinal Vinko Puljić služio misu
Povodom svetkovina Svih Svetih i na Dušni dan nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je na sarajevskom groblju Sv. Josip služio misu.

On je u svom obraćanju vjernicima i vjernicama istakao da su se danas na ovom sarajevskom groblju okupili kako bi iskazali blizinu svojim pokojnim, a i kako bi se molili za one koji više nisu među živim.

"Bogu zahvaljujemo za ovaj sunčani dan koji nam omogućava da možemo pohoditi groblja i slaviti svetkovinu", rekao je kardinal Puljić, dodavši da vjernici trebaju moliti svoje pokojne da se zauzmu za njih, kako bi bili hrabri, puni nade i istrajni pred svim iskušenjima i izazovima.

Prema kršćanskom vjerovanju, pokojnici su smrću prešli u vječni život, što ne znači prestanak postojanja, već trajanje na drugačiji način, trajanje duše koja Boga gleda, dok tijelo čeka uskrsnuće u Posljednji dan. Ovim blagdanom, prema katoličkom vjerovanju, slave se zapravo živi kao članovi nebeske Crkve, koja je putujućoj Crkvi suputnica i dio je jedne cjeline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije