Svečanost: Sarajevo dobilo još jednu ambulantu za ginekologiju

3
Radiosarajevo.ba
Svečanost: Sarajevo dobilo još jednu ambulantu za ginekologiju
Foto: Općina Centar / Otvaranje ambulante za ginekologiju u Općoj bolnici Sarajevo

Direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i Općinski načelnik Srđan Mandić i u srijedu 10. maja 2023. godine svečano su otvorili adaptiranu ambulantu za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice 'Prim. Dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo, a koja je obnovljena uz finansijsku pomoć Općine Centar.

Na osnovu zahtjeva Javne ustanove Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' za donaciju, Općina Centar je ranije izdvojila 100 hiljada maraka za rekonstrukciju i adaptaciju prostora Odjela za ginekologiju i akušerstvo bolnice.

"Još prije dvije godine je krenula ova inicijativa. Tada smo obišli ove prostorije i zaista se uvjerili da su bile u jako lošem stanju. Mi smo ponosni što se na području opštine Centar nalazi Opšta bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' i ponosni smo na sve što je direktor Gavrankapetanović uradio.

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Kao odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju našim zdravstvenim ustanovama. Svaka marka uložena u zdravstveni i obrazovni sistem je itekako opravdana. Općina Centar će u skladu sa mogućnostima nastaviti pomagati, ne samo ovu zdravstvenu ustanovu, nego i ostale", kazao je načelnik Mandić.

"Danas smo otvorili novi dio Odjela poliklinike za ginekologiju i akušerstvo i prije svega bih želio da se zahvalim načelniku Srđanu Mandiću i Opštini Centar koja nam je pomogla sa velikim dijelom sredstava. Do sada su se pregledi radili u neuslovnim prostorijama, a prema podacima o broju poroda u Kantonu Sarajevo još uvijek, ne polovina, ali vrlo blizu polovine poroda koji se dese u Kantonu, obave se u našoj bolnici.

Otvaranje ambulante za ginekologiju u Općoj bolnici Sarajevo
Foto: Općina Centar: Otvaranje ambulante za ginekologiju u Općoj bolnici Sarajevo

Građani vole ovu bolnicu i imaju povjerenje u nju. Danas ovo poklanjamo našem gradu, zajedno načelnik Mandić, Opština Centar i Opština bolnica 'Prim. Dr. Abdulah Nakaš'. To će budućim majkama značiti puno", naglasio je direktor Gavrankapetanović.

Općina Centar Sarajevo i na ovaj način nastavlja sa podrškom zdravstvenim ustanovama na području centralne gradske općine s ciljem podizanja nivoa kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika.
Adaptirana ambulanta za ginekologiju i akušerstvo simbolično je otvorena danas kada se obilježava Dan Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo.

Otvaranje ambulante za ginekologiju u Općoj bolnici Sarajevo
Foto: Općina Centar: Otvaranje ambulante za ginekologiju u Općoj bolnici Sarajevo

Otvaranju prostorija prethodila je svečana sjednica na kojoj je direktor Gavrankapetanović podnio izvještaj o dosadašnjem radu kao i planovima za naredni period.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije