Johann Sattler dodijelio priznanje prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću: 'Ponos našeg grada i BiH'

4
A. S.
Johann Sattler dodijelio priznanje prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću: 'Ponos našeg grada i BiH'
Foto: Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i ambasador Johann Sattler

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini izražava duboku i iskrenu zahvalnost prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i njegovom izvanrednom timu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na visoko kvalitetnom zbrinjavanju osoblju Europske Unije.

To je rekao ambasador Europske Unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, nakon što je prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću uručio vrijedno priznanje za doprinos u saradnji.

Portal Radiosarajevo.ba imao je priliku da vidi priznanje koje je ambasador Sattler uručio jednom od heroja sarajevske borbe protiv COVID-a i njegovom sjajnom timu.

Nemile scene u BiH: Sudija brutalno pretučen na terenu, pet sati nije mogao napustiti stadion

Nemile scene u BiH: Sudija brutalno pretučen na terenu, pet sati nije mogao napustiti stadion

"Imamo potpisane ugovore da zbrinjavamo pacijente Europske unije, osoblje EUFOR-a i OSCE-a. Radimo to dobro i na ponos našeg grada i naše zemlje. Svakodnevno…", komentirao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za portal Radiosarajevo.ba dodjelu priznanja koje je dobio od ambasadora Johanna Sattlera.

Priznanje za prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića
Foto: Radiosarajevo.ba: Priznanje za prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i njegov tim

Prijateljstvo Johanna Sattlera, šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u našoj zemlji, i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, veoma je jako.

Podsjetimo, ambasador Sattler je često boravio u ovoj ustanovi za vrijeme pandemije COVID-19. Jedne prilike je uručio donaciju od 35.000 zaštitnih rukavica za herojsko osoblje bolnice te se često interesirao za aktuelnu situaciju s pandemijom COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije