Sve u cilju efikasnosti: MUP TK bogatiji za 11 novih automobila

Radiosarajevo.ba
Sve u cilju efikasnosti: MUP TK bogatiji za 11 novih automobila
Arhiv / Ilustracija
U Ministarstvu nutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u ponedjeljak, 25. juna upriličena je promocija 11 novih vozila Škoda Octavija ukupne vrijednosti 400.000 KM.

Automobili su nabavljeni iz vlastitih sredstava za potrebe ministarstva i Uprave policije, stoji u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Promociji su, osim ministra Huseina Topčagića i policijskog komesara Dževada Kormana, prisustvovali predsjednik skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, ministri u Vladi TK-a i menadžment MUP-a Tuzlanskog kantona. Obraćajući se prisutnima, ministar Topčagić je istakao da je ovo nastavak aktivnosti u materijalnom opremanja ministarstva, a sve u cilju efikasnijeg djelovanja.

U zadnje dvije godine nabavljeno je 57 putničkih motornih vozila i 2 motocikla što dokazuje da je menadžment MUP-a Tuzlanskog kantona spreman ulagati u materijalno-tehnička sredstva policije kako bi sigurnost građana bila na visokom nivou.

Policijski komesar Dževad Korman je rekao da će 10 vozila koje je dobila Uprava policije MUP-a TK-a biti odmah upućeni u organizacione jedinice, odnosno „na teren“, što će u mnogome pomoći u operativnosti rada policije sa ciljem zaštite lične i imovinske sigurnosti građana našeg kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije