Sve teža situacija: Danas protesti sarajevskih privrednika i ugostitelja

Radiosarajevo.ba
Sve teža situacija: Danas protesti sarajevskih privrednika i ugostitelja
Foto: AA / Ilustracija

Privrednici i ugostitelji koji djeluju na području Kantona Sarajevo održat će danas proteste u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Advokat Bojan Veselinović, koji je zastupnik ugostiteljskih radnika, još ranije je rekao da će protesti biti održani ispred zgrade Parlamenta BiH u 11 sati zbog pooštavanja mjera Kriznog štaba.

Naime, ugostitelji će tražiti od kantonalnih vlasti da im se odobri radno vrijeme u skladu s načinom registracije te da im država preuzme fiksne troškove kirije, plate radnicima i uplate doprinosa ako im se u potpunosti obustavi rad.

Zbog usložnjavanje situacije uzrokovane koronavirusom, kantonalni Krizni štab je donio nove mjere koje su stupile na snagu 6. jula

Kako je navedeno, zbog nepridržavanja mjera u međuvremenu je skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 23 sata, smanjen je broj ljudi u zatvorenom prostoru, te je ponovljeno kako se mora osigurati držanje distance i obavezno nošenje zaštitnih maski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije