Sve spremno za 'Skok u Kazan', titulu brani Dino Bajrić

0
Radiosarajevo.ba
Sve spremno za 'Skok u Kazan', titulu brani Dino Bajrić
Foto: Skok u Kazan / Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu 'Skok u Kazan'

Sve je spremno za Skok u Kazan, XXI Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, koje će biti održano sutra s početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

"U subotu će 18 skakača iz cijelog regiona pokušati dobiti što bolje ocjene stručnog žirija. Drago nam je da će se na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti nekoliko hiljada posjetilaca, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Skokovi se izvode sa visine od 18 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike.

Ovu manifestaciju bi bilo nemoguće održati bez pokrovitelja Općine Konjic, te sponzora Federalnog ministarstva kulture i sporta, Turističke zajednice HNK, Vlade HNK, BH Telecoma, Energy3, Eurosjaja, Garden Cityja, Lede, Amka, Igmana… Svi oni su dali svoj doprinos da Konjic u subotu bude centar BiH "Kažu organizatori Skoka u Kazan

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Titulu najboljeg skakača brani odlični Dino Bajrić iz Sarajeva.

"Sa te skakaone sam krenuo i do sada sam izveo veliki broj skokova. Kada dođem u Konjic znao sam sa te stijene za jedan dan skočiti 12-13 puta. Dugi niz godina se takmičim i svaki put je novo iskustvo. Najteže će mi biti odbraniti naslov najboljeg. Svi smo konkurenti i svi koji dolaze su i najbolji što se tiče regiona. Ako napravim sitnu grešku, sudije vide i to me u konačnici može koštati dobrog rezultata", kaže Dino Bajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije